το αλεύρι αποτελείται από άμυλο, το οποίο υπάρχει στα περισσότερα φυτά και είναι πολύτιμο συστατικό των τροφίμων. το άμυλο υπάρχει και στο αλεύρι. Είναι στερεό με μικρούς κόκκους.
όταν ρίξουμε ιώδιο στο άμυλο παίρνει χρώμα κυανό. Με το τρόπο αυτό, μπορούμε να βρούμε ποιες τροφές έχουν άμυλο.
το άμυλο υπάρχει και στο αλεύρι . με νερό δημιουργείται η ζύμη και με προσθήκη αρκετής ποσότητας και αλατιού η διακοσμητική ζύμη. το αλάτι δίνει τη δυνατότητα στη ζύμη να μπορεί να αντέχει στο χρόνο χωρίς να χαλάει.
Στο νηπιαγωγείο μας φτιάξαμε με διακοσμητική ζύμη την Κυρά Σαρακοστή , αφού πρώτα χωρίσαμε τις τροφές σε μη νηστήσιμες και νηστίσιμες
όταν ρίξουμε ιώδιο στο άμυλο παίρνει χρώμα κυανό. Με το τρόπο αυτό, μπορούμε να βρούμε ποιες τροφές έχουν άμυλο.
το άμυλο υπάρχει και στο αλεύρι . με νερό δημιουργείται η ζύμη και με προσθήκη αρκετής ποσότητας και αλατιού η διακοσμητική ζύμη. το αλάτι δίνει τη δυνατότητα στη ζύμη να μπορεί να αντέχει στο χρόνο χωρίς να χαλάει.
Μετρήσαμε την ποσότητα των υλικών μας , μαθημτικά
άμυλο στο αλεύρι, στερεό με μικροσκοπικκούς κόκκους
προσθήκη νερού για την δημιουργία ζύμης και πλάσιμο της ζύμης
κατόπιν ψήσαμε την Κυρά Σαρακοστή στο φούρνο , αφού πρώτα μιλήσαμε για το έθιμο της Κυρά Σαρακοστής (γλώσσα, ήθη κι έθιμα, παραδόσεις, πολιτισμός) , στην οποία βάλαμε 7 ποδαράκια και κόβουμε ένα τη βδομάδα μέχρι να ρθει η Πασχαλιά (χρόνος)
No comments:
Post a Comment